AJANKOHTAISTA

BH-KOKEEMME

Järjestämme jälleen BH-kokeen (FCI-PAKK) 3.6.24. Kokeen tuomaroi Juha Haimala. Kokeessa on etusija jäsenillämme - ilmoittautuminen yhdistyksemme ulkopuolisille harrastajille avataan 26.5.24. Kokeen tottisosuus järjestetään Talinhuipun koulutuskentällä ja kaupunkiosuus Leppävaaran Läkkitorilla.


TULOKSIA HAKUKOKEESSAMME

Aurinkoinen hakukoepäivämme äitienpäiväviikonloppuna tuotti peräti kolme  ykköstulosta! Paljon onnea avoimessa luokassa kisanneille Katja Virtaselle & vpku Safe Guardian's Zinnober Gemille (285 p.) ja Angelica Smulterille & bcu Eyeon Pyrolle - (286 p.) sekä alokasluokassa kisanneelle Anu Sundellille & bcu Maple Yard Xanulle (289 p.)


Kiitokset tuomareille Juha Haimala & Marja Hurme sekä tulkkinakin kunnostautuneelle tuomariharjoittelija Matti Hautalalle! Ja kiitokset myös jälleen kuin rasvatusti toimineelle kisakoneistollemme, siis mahtaville toimitsijoillemme! Kokeen päätteeksi maisteltiin yhdistyksemme 30-vuotisjuhlakakkua hymyssä suin.
Kuvassa kokeen parhaat pisteet tehnyt Anun bcu Maple Yard Xanu metrisellä tuomarin silmien alla - kiitos kuvasta Kaisa Kurikkalalle!


KUUDES HAKURYHMÄ STARTTASI

Nyt kannattaa ilmoittautua hakujonoon jäsen-palvelussamme myClubissa, mikäli sinulla ei  maastoryhmäpaikkaa EPK:ssa ole! Huhtikuussa Sari Pesosen johdolla startanneessa ryhmässä on vielä pari paikkaa vapaana. Jollet vielä jäsen ole, laita jäsenhakemus tulemaan (ks. kohta "Jäsenyys") ja pääset ilmoittautumaan hakujonoon! 😊

HAUN ILMAISU KUNTOON

järjestimme huhtikuussa "Ilmaisut kuntoon"
-tapahtumasarjan, joka alkoi Sanna Alhon ilmaisuun keskittyvällä luennolla ja jatkuu kahdessa erillisessä ilmaisutreenissä. 
Sannalta saa lukuisia vinkkejä siitä, mitä ilmaisua kouluttaessa kannattaa huomioida ja miten siihen liittyviä ongelmia voisi ratkoa. Jäsenemme löysivät tapahtumasarjan hyvin ja se on nyt täynnä. 😊
EPK TÄYTTÄÄ 30 VUOTTA
Kauden avajaiset käynnistivät juhlavuoden  leikkimielisellä PK-kisailulla Ankis Stall
-maneesissa Kirkkonummella maaliskuussa. Avajaisissa julkistettiin myös EPK:n uusi slogan
Edisty - Palkitse - Kannusta
Tässä hengessä harrastaminen on sekä tuloksekasta että hauskaa!

Ellet vielä ole jäsen, lue lisää kohdasta "Jäsenyys"!MOLSKIS JA LOISKIS

EPK-koirakoita kävi helmikuun puoliväin jälkeen polskimassa Venyvä Koira -hallissa, missä nähtiin niin venyviä kuin hyvin iloisiakin koiria :) Tällaiset uintimahdollisuudet, mitä nämä hallit meille tarjoavat, ovat mainio liikuntavaihtoehto liukkailla keleillä - näitä järjestämme varmasti myös ensi talvena!


TOTTISRYHMÄT MUODOSTETTU

Kiitos jäsenillemme aktiivisuudesta tottisryhmäilmoittautumisessa! Vain hajapaikkoja enää jäljellä ja tottisjonoon ilmoittautuminen on avautunut. Myös uudet jäsenet pääsevät ilmoittautumaan tapahtumiimme heti jäsenhakemuksen laitettuaan ja rekisteröidyttyään jäsenpalveluumme myClubiin. 

 Kuvassa tottisvetäjämme Annastina nuoren malipoikansa Turpon kanssa - nähtiin erinomaisen mallikasta tekemistä!

EPK AKATEMIA (EPKA)

EPKA kokosi kahtena helmikuisena viikonloppuna jälleen koulutusohjaajiamme yhteisen oppimisen äärelle - Pekka Korri opasti tottis- ja muitakin vetäjiämme hallilla Tuusulassa.

EPKA on vetäjiemme oma koulutusohjelma, joka tarjoaa jatkokoulutusta  vähintään kolme kertaa vuodessa. Mikäli tämä toiminta kiinnostaa ja olisit halukas jakamaan pk-osaamistasi jäsenillemme, ole yhteydessä - vielä ehdit mukaan alkukesän tapahtumiimme.


 SARI PESONEN HALLITUKSEEN

Hallitus on järjestäytynyt tammikuun kokouksessaan ja uusi hallituksen jäsen Sari Pesosen on aloittanut hallituskautensa. Hän starttaa kevätkaudella myös sekä tottis- että hakuryhmän vetäjänä. Sari on harrastanut lagottonsa Akun kanssa seitsemisen vuotta hakua. ”Haluan erityisesti kehittyä myös kouluttajana ja on mahtavaa, että EPK:ssa tähän on erinomaiset mahdollisuudet. Erityisen innoissani olen EPK Akatemiasta, jossa pääsee erilaisiin huippukouluttajien koulutuksiin, joista saa paljon uusia ajatuksia omaan treenaamiseen ja toisten koirakoiden ohjaamiseen”, Sari kiittelee.

 

Olemme iloisia voidessamme toivottaa Sarin lämpimästi tervetulleeksi aktiivitekijöidemme porukkaan ja jakamaan osaamistaan jäsenistöllemme!


HYPPYTEKNIIKKAA

Tammikuussa Hanna El-Khouri opasti meitä kahtena lauantaina hyppytekniikan treenaamisen perusteisiin PK-koirakoiden näkökulmasta. Kurssi koostui etäluennosta sekä käytännön harjoitteista, joissa tehtiin nopeus- ja ketteryysharjoitteita, joilla koira sai mahdollisuuden opetella hyppäämisessä tarvittavia taitoja turvallisesti. 

AKTIIVISTA TOIMINTAA 

Toimintamme kansallisten palveluskoiralajien parissa on aktiivista. Alkavalla kevätkaudella vakiotottis- ja maastotreeniryhmien (ek, haku, jälki ja viesti) ja juhlavuoden tapahtumien lisäksi ohjelmassamme on esimerkiksi ilmaisutreenit, esine-etsintää, harjoitustottis-, BH- ja hakukoe sekä kaikenlaista talkoilua yhteiseksi hyväksi ja harrastuksemme edistämiseksi.

Monenmoista muutakin tapahtumaa on vireillä – niihin jäsenemme pääsevät ilmoittautumaan jäsenpalvelussamme myClubissa, jota kannattaa seurata aktiivisesti. Kerromme aina tulevista tapahtumista myös kuukausittain ilmestyvässä jäsenkirjeessämme.


KAUNISTA KEVÄTTÄ!

Kansallisten lajiemme treenit pyörivät nyt kiivaasti niin tottiskentillä kuin maastoissakin!

Näiden ainutlaatuisten lajien monipuolisuus pitää niiden mielenkiintoa yllä – meillä EPK:ssa treenaillaan niitä kaikkia, ohjatut ryhmät kokoontuvat treenikaudella säännöllisesti ek:n, haun, jäljen ja viestin pariin, tottis- ja esine-etsintäharjoituksia unohtamatta!

Näiden lisäksi järjestämme monenmoista muuta PK-puuhaa - etenkin näin 30-vuotisjuhlavuotenamme!