TOIMINTAMME

EPK on aktiivinen palveluskoiray­hdis­tys, joka tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa koiraharrastuksen parissa.  Järjestämme palveluskoirien kansallisten lajien tottelevaisuus- ja maastokoulutusta (ek, haku, jälki ja viesti). Lisäksi järjestämme ohjattuja esine-etsintäharjoituksia.  Olemme myös aktiivinen koejärjestäjä - ohjelmassamme on vuosittain virallisia käyttäytymis- ja kansallisia palveluskoirakokei­ta sekä epävirallisia harjoituskisoja. Olemme sitoutuneet kaikessa toiminnassamme noudattamaan Suomen Palveluskoiraliiton (SPKL) eettistä ohjeistusta. Meille on tärkeää, että niin harjoituksissamme kuin kokeissammekin on harrastusta eteenpäin vievä kannustava tekemisen tapa.

Järjestämme myös luentoja, kerhoiltoja ja erikoiskursseja. Koulutusohjaajamme ovat innokkaita ja kokeneita koiraharrastajia, jotka omalla vapaa-ajallaan neuvovat ja opastavat niin vasta-alkajia kuin aktiivisesti kisaavia ohjaajia koirineen. Tarjoamme koulu­tu­so­h­jaa­jillemme monipuolisesti jatkok­oulu­tus­mah­dol­lisuuk­sia. Koulutustemme tavoitteena on opastaa ohjaajia kouluttamaan koiristaan motivoituneita palveluskoiria, jotka osaavat pe­rus­tot­tel­e­vaisu­u­den lisäksi jonkun maastolajeista. Edistyminen palveluskoirala­jeis­sa edellyttää ohjaajalta motivoituneisuutta ja tavoitteellisuutta sekä avointa ja reipasta mieltä. Koiran käyttökelpoisuutta mittaavat myös viralliset palveluskoirakokeet, joihin kannustamme jäseniämme aktiivisesti osallistumaan. Lisätietoa palveluskoira­har­ras­tuk­ses­ta sekä maastolajien esittelyt löytyvät Palveluskoiraliiton sivuilta.

Palveluskoiraklubi EPK ry on perustettu vuonna 1994. Yhdistyksemme on Suomen Kennelliiton ja Suomen Palveluskoiraliiton jäsen. EPK toimii pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä, mm. Kirkkonummella sekä Nurmijärvellä.

Tervetuloa harrastamaan aktiiviseen porukkaamme!