EPK-logo_ilman_taustaa_pieni-me.png

Talkootyö EPK:ssa

Yhdessä tekemisessä on voimaa

Talkootyö on seuramme voima, sillä toimintamme perustuu kokonaan vapaaehtoistyölle. Paitsi pitkäaikaisempiin tehtäviin, kuten jäsenasioiden hoitoon ja koulutusten vetämiseen, talkoovoimaa tarvitaan myös yksittäisten tapahtumien kuten palveluskoirakokei­den järjestämiseen. Kokeissa tarvitaan mm. ratamestareita, sihteereitä, henkilöryhmäläisiä, maalimiehiä, kanttinisteja, pysäköintivahteja, ja häiriöhenkilöitä; tehtäväkirjosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin sopivaa. Ilman vapaaehtoisia emme pystyisi tapahtumia järjestämään.

Koulu­tus­ryh­mät

Jalki-me.jpg

Kurssit

Kurssit ovat avoimia kaikille jäsenille

 • Ennalta määrätyt treenikerrat
 • Avoimia kaikille jäsenille
 • Sekä peruskursseja että teemakursseja

Kursseillemme ovat lämpimästi tervetulleita kaikki jäsenemme — niin aloittelijat kuin kokeneet konkaritkin. Järjestämme peruskursseja, kuten eri lajien alokaskursseja, sekä mahdollisuuksien mukaan erilaisia teemakursseja kuten noutokurssi, ilmaisukurssi, janakurssi...


Alokaskurssimme on tarkoitettu jäsenille, joilla ei ole muuta kurssi- tai ryhmäpaikkaa, ja ne ovat aina maksuttomia. Aloittaa voi myös aivan pikkupennun kanssa — mitä nuoremman koiran kanssa aloitat, sen parempi, vaikka mukaan ehtii aikuisenkin koiran kanssa. Osa teemakursseista on maksullisia, mistä saat tiedon ilmoittautumisen yhteydessä.
32926046_2080836942175745_1010613162027778048_o-me.jpg

Vakkariryh­mät

Vakkariryhmät on tarkoitettu talkoisiin osallistuneille jäsenille

 • Viikottain kokoontuvia ryhmiä
 • Vakituisesti treenaaville - läsnäolokriteerit
 • Talkoomerkinnän hankkineille

Vakkariryhmät ovat viikoittain kokoontuvia koulutusryhmiä, joissa jokainen koirakko treenaa ohjatusti, mutta räätälöidysti oman osaamistasonsa ja tavoitteidensa mukaan. Ryhmäkoot vaihtelevat n. 5–15 koirakon välillä.


Vakkariryhmiin ovat tervetulleita kaikki jäsenemme, jotka ovat hankkineet kautta edeltävän vuoden aikana tarvittavan talkoomerkinnän. Merkintä näkyy myClubin Omat tiedot –sivun Jäsenyydet–kohdassa ja sen saa jollain seuraavista tavoista:

 • Talkoo–osallistuminen EPK:n kokeessa tai muissa järjestetyissä talkoissa
 • Apuohjaajana toimiminen (vähintään 10 treenikertaa)
 • Tai muun hallituksen hyväksymän talkootehtävän suorittaminen

Talkoomerkintä oikeuttaa yhteen tottis– ja yhteen maastopaikkaan per jäsen (riippumatta siitä, oletko varsinainen jäsen vai perhejäsen). Jos sinulla on useita koiria, voit sopia ryhmäsi vetäjän kanssa esimerkiksi koirien vuorottelusta eri treenikerroilla, tai voit vaikkapa jäädä treenaamaan toisen koirasi itsenäisesti ohjattujen treenien päätyttyä.

Lisäksi edellytämme ryhmäläisiltämme säännöllistä läsnäoloa treeneissä. Ilmoittamattomasta poissaolosta tippuu pois ryhmästä.32956698_2080837418842364_7191216532859387904_o-me.jpg

Ak­ti­iviryh­mät

Aktiiviryhmään panostetaan mm. vierailevilla kouluttajilla

 • Kisatavoitteellinen ryhmä
 • Säännöllisesti vierailevia kouluttajia
 • Järjestämismerkinnä hankkineille

Aktiiviryhmässä treenataan kisatavoitteet mielessä pitäen — mutta ei suinkaan ryppyotsaisesti! Koetuloksia ei tarvitse olla etukäteen, vaan kokeneehko ohjaaja voi päästä mukaan jo vaikka pennun kanssa, jos tavoitteet ovat selkeät ja treeni etenee niiden mukaisesti.


EPK panostaa aktiiviryhmään mm. järjestämällä ryhmän treeneihin säännöllisesti ulkopuolisia kouluttajia. Lisäksi ryhmässä järjestetään halli– ja treenivuoroja, seminaareja tai muita koulutuspäiviä ryhmäläisten toiveiden mukaan, ja koko seuran koulutuspäivissä aktiiviryhmäläiset ovat usein etusijalla koirakkopaikoille.

Ak­ti­iviryh­mäläisiltä edellytetään säännöllistä läsnäoloa treeneissä sekä etenemistä oman koiran koulutuksessa. Jokainen asettaa tavoitteensa itse ryhmän tuella ja ryhmä seuraa tavoitteiden saavuttamista kausittain.

Lisäksi ryhmäläisillä tulee olla tarvittava järjestämismerkintä. Merkintä näkyy myClubin omat tiedot –sivun alalaidassa ja sen saa jollain seuraavista tavoista:

 • Kurssin tai vakkariryhmän (vähintään 10 treenikertaa) vetäminen kuluvalla kaudella
 • Maastokokeen pääjärjestäjänä toimiminen (max. 3 hlö / koe) kautta edeltävän puolen vuoden aikana
 • BH-kokeen, harjoituskokeen, leirin, seminaarin, talkoiden tai muun tapahtuman pääjärjestäjänä toimiminen (max. 1 hlö / tapahtuma) kautta edeltävän puolen vuoden aikana
 • Luottamustehtävässä toimiminen kuluvalla kaudella
 • Tai muun hallituksen hyväksymän järjestämistehtävän suorittaminen


Talkoo_ohje_400x400px-me.png

Kuinka tarkistat talkoomerkin­nän?

Voit tarkistaa omat talkoomerkintäsi myClubin Omat tiedot -sivun Jäsenyydet-kohdasta.