EPK-logo_ilman_taustaa_pieni.png-me

Toiminta EPK:ssa

Espoon Palveluskoiraklubi (EPK) ry on perustettu vuonna 1994.

Yhdistyksemme on Suomen Kennelliiton ja Suomen Palveluskoiraliiton jäsen.


EPK toimii pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä, mm. Kirkkonummella sekä Nurmijärvellä. EPK on aktiivinen palveluskoiray­hdis­tys, joka tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa koiraharrastuksen parissa.


Järjestämme palveluskoirien tottelevaisuus- ja maastokoulutusta päälajeinamme haku, jälki ja viesti. Lisäksi järjestämme ohjattuja esine-etsintäharjoituksia. Lisätietoa palveluskoira­har­ras­tuk­ses­ta sekä maastolajien esittelyt löytyvät Palveluskoiraliiton sivuilta.


Järjestämme vuosittain virallisia käyttäytymis- ja palveluskoirakokei­ta sekä epävirallisia harjoituskisoja. Lisäksi järjestämme luentoja, kerhoiltoja ja erikoiskursseja. Koulutusohjaajamme ovat innokkaita ja kokeneita koiraharrastajia, jotka omalla vapaa-ajallaan neuvovat ja opastavat niin vasta-alkajia kuin aktiivisesti kisaavia ohjaajia koirineen. Tarjoamme koulu­tu­so­h­jaa­jillemme monipuolisesti jatkok­oulu­tus­mah­dol­lisuuk­sia. EPK ylläpitää aktiivisesti nettisivustoaan, täältä löytyvät mm. tiedot ajankohtaisista tapahtumista sekä palveluskoira­har­ras­tuk­seen liittyviä mielenkiintoisia artikkeleita. Koulutuksen tavoitteena on opastaa ohjaajia kouluttamaan koiristaan motivoituneita palveluskoiria, jotka osaavat pe­rus­tot­tel­e­vaisu­u­den lisäksi jonkun maastolajeista. Koulutamme aktiivisia koirakoita, jotka ovat tarvittaessa jopa viranomaisten käytettävissä. Edistyminen palveluskoirala­jeis­sa edellyttää ohjaajalta motivoituneisuutta ja tavoitteellisuutta sekä avointa ja reipasta mieltä. Koiran käyttökelpoisuutta mittaavat myös viralliset palveluskoirakokeet, joihin kannustamme jäseniämme aktiivisesti osallistumaan.


Tervetuloa harrastamaan aktiiviseen porukkaamme!