EPK-logo_ilman_taustaa_pieni.png-me

Toiminta EPK:ssa

Palveluskoiraklubi EPK ry on perustettu vuonna 1994.

Yhdistyksemme on Suomen Kennelliiton ja Suomen Palveluskoiraliiton jäsen.


EPK toimii pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä, mm. Kirkkonummella sekä Nurmijärvellä. EPK on aktiivinen palveluskoiray­hdis­tys, joka tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa koiraharrastuksen parissa.


Järjestämme palveluskoirien tottelevaisuus- ja maastokoulutusta päälajeinamme haku, jälki ja viesti. Lisäksi järjestämme ohjattuja esine-etsintäharjoituksia. Lisätietoa palveluskoira­har­ras­tuk­ses­ta sekä maastolajien esittelyt löytyvät Palveluskoiraliiton sivuilta.


Järjestämme vuosittain virallisia käyttäytymis- ja palveluskoirakokei­ta sekä epävirallisia harjoituskisoja. Lisäksi järjestämme luentoja, kerhoiltoja ja erikoiskursseja. Koulutusohjaajamme ovat innokkaita ja kokeneita koiraharrastajia, jotka omalla vapaa-ajallaan neuvovat ja opastavat niin vasta-alkajia kuin aktiivisesti kisaavia ohjaajia koirineen. Tarjoamme koulu­tu­so­h­jaa­jillemme monipuolisesti jatkok­oulu­tus­mah­dol­lisuuk­sia. EPK ylläpitää aktiivisesti nettisivustoaan, täältä löytyvät mm. tiedot ajankohtaisista tapahtumista sekä palveluskoira­har­ras­tuk­seen liittyviä mielenkiintoisia artikkeleita. Koulutuksen tavoitteena on opastaa ohjaajia kouluttamaan koiristaan motivoituneita palveluskoiria, jotka osaavat pe­rus­tot­tel­e­vaisu­u­den lisäksi jonkun maastolajeista. Koulutamme aktiivisia koirakoita, jotka ovat tarvittaessa jopa viranomaisten käytettävissä. Edistyminen palveluskoirala­jeis­sa edellyttää ohjaajalta motivoituneisuutta ja tavoitteellisuutta sekä avointa ja reipasta mieltä. Koiran käyttökelpoisuutta mittaavat myös viralliset palveluskoirakokeet, joihin kannustamme jäseniämme aktiivisesti osallistumaan.


Tervetuloa harrastamaan aktiiviseen porukkaamme!